Δημοσιογράφος-Παρουσιάστρια -Εικαστικός-Συγγραφέας

Ήρθα στον κόσμο  ένα υπέροχο ξημέρωμα της 28ης Σεπτεμβρίου. Μεγάλωσα και ζω στο Πασαλιμάνι. Γεννήθηκα από γονείς γέννημα -θρέμμα ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ. Ήμουν μαθήτρια  της  Σχολής Παπαιωάννου, της Σχολή  Καλογραιών ( Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc) και των εκπαιδευτηρίων Μπαχλιτζανάκη . Το μπαλέτο, η ιππασία,το καλλιτεχνικό πατινάζ και το καράτε ήταν οι δραστηριότητες- αθλήματα  που αγάπησα και διδάχτηκα, καθώς επίσης έλαβα μαθήματα πιάνου και κιθάρας. Είμαι κόρη του Σταύρου Καλοσκάμη ο οποίος υπήρξε μεγάλος και ισχυρός παράγοντας στον χώρο της ναυτιλίας καθώς ήταν ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα τα καράβια τύπου CATAMARAN και της γνωστής στον καλλιτεχνικό χώρο Make Up Artist Εφης Βλαχοδημητροπούλου – Καλοσκάμη. Η αδελφή μου είναι η σοπράνο -καθηγήτρια φωνητικής και πιάνου Ζαννέτα Καλοσκάμη η οποία επί σειρά ετών προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλο και σπουδαίο καλλιτεχνικό  έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Από τον γάμο  μου με τον Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Γεώργιο Καρανικόλα απέκτησα  μια υπέροχη κόρη την Σίλια, η οποία είναι σήμερα 14 ετών και επίσης είναι μαθήτρια της Ελληνογαλλικής Σχολής  Jeanne d ‘Arc.

Σπουδές και εργασία

Σπούδασα στο MEDIA COLLEGE F.T.R.. , στον ΑΝΤ1 MediaLab  στο Ελβετικό JOURNALISME COLLEGE PRS και στο Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο BRITISH COUNCIL. Ανα τακτά χρονικά διαστήματα διδάσκω Δημιουργική Γραφή και Ρεπορτάζ σε σχολές δημοσιογραφίας. Παρακολούθησα σεμινάρια όσον αφορά την ψυχολογία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Psychology of the Media), με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Γνωρίζω τρεις ξένες γλώσσες αγγλικά ,γαλλικά και ιταλικά.

Υπηρετώ το λειτούργημα της δημοσιογραφίας επί 25 χρόνια (πολεμικό,αστυνομικό, κοινωνικό ,καλλιτεχνικό reportaz), απο την θέση του ρεπόρτερ,της αρχισυντάκτριας και παρουσιάστριας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ( Σκαι, STAR. ANT1 ,ΑLPHA,MEGA,ALTER TEMPO,EXTRA3 Channel 9) αλλά και από την θέση του συντάκτη και αρχισυντάκτη σε ελληνικό και διεθνή , ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο .

Επιμελούμαι και παρουσιάζω μεγάλα γεγονότα,εκδηλώσεις, φεστιβάλ , όπως το  Athens BEER FESTIVAL (στο κομμάτι που αφορούσε τον Ομιλο UNESCO) «LGK.ROCK FESTIVAL» , GALA τέχνης και μόδας , όπως το «ARTICA SECRETO»  ,«APRES-DEMAIN», «PEUPLE D’ART», «ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» και πολλά ακόμα . Τα τελευταία χρόνια ασχολούμε επίσης και με τον χώρο του θεάτρου.

Τιμητικές Διακρίσεις – Βραβεία

Έχω στο ενεργητικό μου βραβεία, διακρίσεις και τιμητικούς επαίνους για την προσφορά μου στην δημοσιογραφία , μεταξύ των οποίων από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων (Unesco Club Of The Departement of Piraeus and Islands) , από το διεθνές F.T.R. REPORTING για αποκλειστικά παγκόσμια θέματα-ρεπορτάζ, αλλά και το όνομά μου είναι γραμμένο στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ για την συμμετοχή μου ως η Ελληνίδα παρουσιάστρια στο “ZOUK International flashmob-Guiness world record ATHENS 2012” όπου έλαβαν μέρος 64 χώρες.

Γιατί ζητάω την ψήφο σας. Ποιό είναι το όραμα μου για τον ΠΕΙΡΑΙΑ μας.

Ως μάχιμη ρεπόρτερ έχω μάθει πως Η ΕΙΔΗΣΗ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ δεν βρίσκονται πίσω από ένα γραφείο πίνοντας καφέ , αλλά  έξω….στο δρόμο …ανάμεσα στου πολίτες και εκεί που χτυπάει ο παλμός της πόλης….ανάμεσα σε όλους όσους μοιράζονται μαζί μου την καθημερινότητά τους, τα άγχη και την ζωή τους. Είμαι υπερήφανη που ο Θεός με “γέννησε” ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΣΣΑ, έντιμη με μπέσα και φιλότιμο. Θέλω  ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ μας να ξαναγίνει η πόλη του οξυγόνου, του ιωδίου, της καθαριότητας, του πρασίνου, της εργασίας, της χαράς. Πόλη βιώσιμη και ανθρώπινη . Να είναι μια μια πόλη με πρόσωπα χαμογελαστά. Η πόλη του παιχνιδιού για τα παιδιά μας. Η πόλη που σε κάθε της βήμα θα μας θυμίζει πόσο όμορφα είναι να ζεις στο ΠΕΙΡΑΙΑ. Η πόλη των ονείρων μας . ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ .Με Δήμαρχο τον σπουδαίο επιστήμονα-ιατρό Νικόλαο Βλαχάκο και με την δική μας υποστήριξη και αγάπη ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ το όνειρο πραγματικότητα. Ζητώ την ψήφο σας ,γιατί ο Πειραιάς πρέπει να ξαναβρεί την αίγλη που του αξίζει Το  μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης έχει διακαίωμα να είναι και το ομορφότερο σε όλα τα επίπεδα. Επιτρέψτε μου λοιπόν αυτό το δικαίωμα ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ.”