Εκπαιδευτικός  Φυσικός – Γεωλόγος,MSc  Δυναμικής- Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας,

Διδάκτωρ Υδρογεωλογίας  Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά (Ευαγγελίστρια).Φοίτησα σε σχολεία του Πειραιά (Πρότυπο Δ.Σ. Ραλλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και το 5ο Γυμνάσιο Λύκειο)

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Θετικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (πτυχία Φυσικής και Γεωλογίας.)

Σπούδασα πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Μανώλη Καλομοίρη. Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά.

Εργάζομαι ως καθηγήτρια Φυσικής και Χημείας στον ιδιωτικό τομέα επί 25 ετία.

Παράλληλα,το διάστημα 1995 – 2006 εργάστηκα ως ερευνήτρια στο ΕΚΠΑ, όπου εκπόνησα την μεταπτυχιακή μου εργασία και στη συνέχεια τη διδακτορική μου διατριβή (πρόγραμμα ΠΕΝΕΔ 2003 της ΓΓΕΤ).Σε αυτό το διάστημα συμμετείχα σε πανεπιστημιακά ευρωπαϊκά προγράμματα (ως expert scientist στην Ευρωπαϊκή δράση COST Action – 620 κ.α),  καθώς και  στην διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, στην επικουρική διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων (Υπόγειας Υδραυλικής και Τεχνικών Έργων  του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ά. )

Είμαι ιδιοκτήτρια και διευθύντρια των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και ΕΠΑΛΛΗΛΟ που βρίσκονται στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Υπήρξα   εκλεγμένο μέλος  και αργότερα πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Τμ. Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είμαι μέλος επιστημονικών ενώσεων και ενώσεων εκπαιδευτικών των θετικών επιστημών (Παγκόσμια Ένωση Υδρογεωλογίας IAH, Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, Ένωση Φυσικών Επιστημών, Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία κ.ά.)

Υπήρξα  εκλεγμένο μέλος  και αργότερα πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων.

Είμαι αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο  Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.)

Είμαι παντρεμένη με τον τοπογράφο μηχανικό Δημήτριο Αναγνώστου και έχουμε δύο παιδιά.

Ως εκπαιδευτικός, βρίσκομαι πολύ κοντά στα παιδιά και τις ανάγκες τους. Έχω  ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα των μαθητών και γενικότερα των εφήβων και καμαρώνω την πρόοδο και την εξέλιξη των μαθητών/τριων μου ακόμη και όταν αυτοί έχουν αποφοιτήσει. Ζώντας όλα μου τα χρόνια στον Πειραιά αγαπώ τον τόπο και τους συντοπίτες μου και νιώθω διαρκώς την ανάγκη να προσφέρω τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σε επιχειρηματικό. Μου αρέσει να βρίσκομαι δίπλα στον συνάνθρωπο και όποτε χρειάστηκε η συμβολή μου ήμουν πρόθυμη να προσφέρω.

Έχω καθιερώσει στα φροντιστήριά μου, την ετήσια προσφορά  υποτροφιών  δωρεάν φοίτησης  μαθητριών του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος ,  μαθητών του Ιδρύματος παιδικής προστασίας «Καλός Ποιμένας» καθώς και μερικές υποτροφίες σε παιδιά στρατιωτικών- μελών της ΠΟΕΣ  Πειραιά ενώ παράλληλα θέτω σε προτεραιότητα χορηγίες που αφορούν σε φιλανθρωπικές ή άλλες κοινωνικές δράσεις.