ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ  ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 1967 ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ .

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ  ΒΑΣΙΛΗΣ ΗΤΑΝ ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ  ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.

ΕΧΩ  ΕΝΑΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ .

ΥΠΗΡΞΑ  ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΕΝΩ ΩΣ  ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΖΑΝΝΕΙΟ  ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ .

ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΕΞΙ (6) ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.

ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ  ΝΝΑ ΓΙΑ  ΔΥΟ (2) ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΟΡΘΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΠΓΝΠ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1999, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΟΥ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ.

ΕΧΩ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ , ΕΝΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.

ΟΜΙΛΩ  ΑΡΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ , ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΡΙΤΖ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΛΑΤΡΗΣ .

ΑΠΟ 14ΕΤΙΑΣ ΕΙΜΑΙ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΝΩ ΔΙΑΤΗΡΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΕΥΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ  ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ : ΤΗΝ ΜΑΡΙΤΙΝΑ 2ΕΤΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ,ΜΑΘΗΤΗ  Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΥ , ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΖΑΝΝΕΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΤΟΥ SAINT PAUL ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΕΧΩ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ , ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ ,ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ , ΣΤΗΝ ΖΕΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ .

ΕΧΩ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ .

ΕΧΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ , ΝΑ ΑΝΑΛΥΩ , ΝΑ ΣΥΝΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΔΙΝΩ  ΛΥΣΕΙΣ.

ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ, ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ  ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ.

ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ!

 

 

Είμαι ο Γιώργος Βίτσας και γεννήθηκα τον Φλεβάρη του 1967 στην όμορφη γειτονιά του Καραβά, στην παλιά Κοκκινιά.

Οι γονείς μου Βασίλης και Αντωνία μεγάλωσαν εμένα και τον αδερφό μου Στάθη με πολλή αγάπη και σωστές αρχές για τη ζωή και τον συνάνθρωπο.

Σαν μαθητής του Ζάννειου πρότυπου Πειραιά υπήρξα αριστούχος και είχα την τιμή να κρατήσω την σημαία, ως σημαιοφόρος του.

Η αγάπη για τον άνθρωπο και η εσωτερική ανάγκη να προσφέρω φροντίδα στους συνανθρώπους μου, με ώθησαν στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στην οποία πέρασα με την πρώτη και από τους πρώτους. Στα έξι (6) χρόνια ακριβώς ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με βαθμό λίαν καλώς.

Στη συνέχεια υπηρέτησα τη θητεία μου στο Πολεμικό Ναυτικό στα αρματαγωγά και στο ΝΝΑ για δυο (2) χρόνια.

Στο πανέμορφο και αγαπημένο Κορθί της Άνδρου, είχα τη χαρά και κάνω την υπηρεσία υπαίθρου ενώ συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην καρδιολογική κλινική του ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΠΓΝΠ μέχρι το 1999, οπότε και απέκτησα με την πρώτη τον πολυπόθητο τίτλο της ειδικότητας μου της Καρδιολογίας.

Πάντα μου άρεσε να παρακολουθώ τις εξελίξεις και να ενημερώνομαι τόσο για θέματα που αφορούν το επάγγελμά μου όσο και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Έχω συμμετάσχει σε αναρίθμητα ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχω κάνει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Μιλώ άριστα την ελληνική, αγγλική και ιταλική γλώσσα.

Εδώ και 14 έτη είμαι διευθυντής της καρδιολογικής της Βιοκλινικής Πειραιά, ενώ διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στον Πειραιά.

Μου αρέσει να γεμίζω δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου είτε κάνοντας πράγματα για μένα ή για το σύνολο. Είμαι αθλητής του Μπριτζ και μεγάλος βιβλιολάτρης. Παράλληλα, είμαι πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτου Ζάννειου, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Saint Paul και γραμματέας του ιατρικού συλλόγου Πειραιά.

Αισθάνομαι ευγνώμων και περήφανος για την οικογένεια που έχω δημιουργήσει και είναι πάντα δίπλα μου. Είμαι παντρεμένος με την πετυχημένη Ρεθυμνιώτισσα γυναικολόγο Εύα Μαραγκουδάκη την οποία θαυμάζω και εκτιμώ. Η Εύα μου χάρισε τρία πανέμορφα πλάσματα την Μαριτίνα μου, που ακολουθεί τα χνάρια των γονιών της και βρίσκεται στο δεύτερο έτος της Ιατρικής, τον Βασίλη μου, που είναι μαθητής Γ’ Λυκείου και μέχρι πρότινος αθλητής του Ολυμπιακού και του Εθνικού και την Άντυ μου, που είναι μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου.

Ο Πειραιάς είναι το δικό μου Λιμάνι. Έχω ζήσει και κατοικήσει σε πολλές μεριές του την Κοκκινιά, το κέντρο, την Καλλίπολη, την Πειραϊκή, την Ζέα και τώρα την Καστέλλα αλλά ήμουν πάντα εδώ. Δεν άφησα ποτέ τον Πειραιά γιατί τον λατρεύω και είμαι πάντα πρόθυμος να προσφέρω βοήθεια στους φορείς αυτής της πανέμορφης πόλης. Στο παρελθόν έχω προσφέρει (αφιλοκερδώς:;;;;) τις υπηρεσίες μου στις ακαδημίες και στα τμήματα του υγρού στίβου του Ολυμπιακού Πειραιώς και προσφάτως στις ακαδημίες και σε άλλα τμήματα του Εθνικού Πειραιώς αλλά και στον Πορφύρα και σε άλλα Πειραϊκά σωματεία.

Η δουλειά μου μου έχει μάθει να αναλύω, να συνθέτω και να δίνω λύσεις. Κυρίως όμως διακρίνομαι για την επιμονή, την υπομονή και την εργατικότητά μου, στοιχεία που θα αξιοποιήσω στο μέγιστο βαθμό γιατί θέλω να ξαναδώ την πόλη μου όπως της αξίζει. Γιατί ο Πειραιάς μπορεί να ξαναγίνει μια πόλη πρότυπο.

Ξέρω πως όταν βάζω στόχο τον πετυχαίνω και η αναβάθμιση του Πειραιά είναι για μένα ο μεγαλύτερος!