Ηδύλη – Ιωάννα Χάλαρη
Εκπαιδευτικός

 

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά
με το συνδυασμό του Νίκου ΒλαχάκουΠειραιάς – Πόλη – Πρότυπο

 

Γεννήθηκα το 1988 και κατοικώ στα Υδραίικα του Πειραιά όπου και μεγάλωσα. Είμαι κόρη του Αντώνη Χάλαρη (εκ μητρός Κοτρωνάρος) και της Αθηνάς Αλαφούζου. Είμαι Πειραιώτισσα 4ης γενιάς, με καταγωγή από τον Κότρωνα Λακωνίας και τις Κυκλάδες.

Φοίτησα στην Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’ Arc» στον Πειραιά και στην «Πολύτροπη Αρμονία». Είμαι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Έχω κάνει μετεκπαίδευση στην Ψυχολογία και στην Παιδοψυχολογία της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α και στην Ψυχοκινητική Ανάπτυξη και Συμπεριφορά στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Παράλληλα έχω εξειδικευτεί στην εφαρμογή νέων μεθόδων και πρακτικών στη διδακτική της γαλλικής γλώσσας. Τέλος έχω επιμορφωθεί με εξειδικευμένα σεμινάρια για τις ικανότητες επικοινωνίας, την παιδαγωγική αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών και τον σχολικό εκφοβισμό.

Είμαι πιστοποιημένη Καθηγήτρια Braille (γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά) από το Κ.Ε.Α.Τ & Φάρο Τυφλών Ελλάδας.

Έχω εργαστεί ως διερμηνέας γαλλικής γλώσσας στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ για τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Γνωρίζω άπταιστα 2 γλώσσες, γαλλικά και αγγλικά.

Έχω από νωρίς δραστηριοποιηθεί ως ενεργός πολίτης προσφέροντας εθελοντική διδασκαλία στο φροντιστήριο διδακτικής ξένων γλωσσών στο Πρόγραμμα «Εθελοντισμού και αλληλεγγύης»του Δήμου Πειραιά .

Σήμερα είμαι εθελόντρια στο Ναυτικό ΟμιλοSailabilityHellas – Ιστιοπλοΐα για όλους ΑΜΕΑ.

Εργάζομαι ως αναπληρώτρια καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας σε ιδιωτικά σχολεία, σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και είμαι πιστοποιημένη εξετάστρια του Γαλλικού Ινστιτούτου (IFA).

Είμαι μέλος του Συνδέσμου Καθηγητών Ελλάδας Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. και μέλος του Συλλόγου Καθηγητών Ελλάδας Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α.