Είμαι η Άννα Μαρία Χαλλάκ (γένος Κουτσιλαίου). Ζω και εργάζομαι στον Πειραιά, στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Αποφοίτησα από την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne D’ Arc, μιλώ άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και έχω βασικές γνώσεις Ολλανδικών. Σπούδασα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισα τις σπουδές μου στα Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις στο Rotterdam School of Management, Erasmus University της Ολλανδίας και στο Guanghua School of Management της Κίνας (ΜΒΑ), όπου φοίτησα με υποτροφία, ενώ παράλληλα εργαζόμουν.

Η αγάπη μου για τον Πειραιά μας και την ιστορία του μεγάλη. Έχοντας ζήσει σε μεγάλες πόλεις – λιμάνια, όπως στο Ρότερνταμ και τη Σαγκάη, έχω πολλές ιδέες για να γίνει η πόλη μας μια πόλη πρότυπο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχω πλέον τις εικόνες και τα εφόδια να συμβάλλω τα μέγιστα, ώστε να γίνει ο Πειραιάς, όπως τον ονειρεύτηκα ως παιδί και ως ενήλικας: μια πόλη πιο ανθρώπινη, που θα κάνει ευχάριστη την καθημερινότητα των δημοτών, παρέχοντας καλύτερη εξυπηρέτηση, περισσότερη καθαριότητα αλλά και ψυχαγωγία.  Να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη πράσινη με περιποιημένους κήπους, εύκολα προσβάσιμα πεζοδρόμια, παιδικές χαρές και μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα. Να γίνουν αλλαγές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά μας.

Αφιερώνω αυτή μου τη συμμετοχή στον Μανιάτη παππού μου Παναγιώτη Κουτσιλαίο, που αν και δεν είναι πια κοντά μας, η αγάπη του για τον Πειραιά και η πίστη του στις αξίες και την τιμή του Ανθρώπου, θα φωτίζουν πάντοτε τις επιλογές μου και τον αγώνα μου ώστε να γίνει ο Πειραιάς πόλη – πρότυπο.