Ο Παπαδόπουλος Γεώργιος του Εμμανουήλ και της Άννας γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποείται στην πόλη του Πειραιά.

Είναι Παιδίατρος και εχει εργαστεί, επί σειρά ετών, σε όλους τους χώρους της υγείας, σε Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Kλινικές και ιατρεία δημόσιων φορέων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2013 έως το 2015 απασχολήθηκε ως Ακαδημαϊκός Υποτρόφος σε ερευνητικό πρόγραμμα της Ά Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα εργάστηκε ως Παιδίατρος στο Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βαρους Σώματος στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού και Διαβήτη του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”. Εκεί διακρίθηκε για την υπευθυνότητά του, τη συνέπεια, και τις άριστες σχέσεις με το προσωπικο και τους ασθενείς του τμήματος.

Επίσης, την περίοδο 2010-2012, κατα την ειδίκευσή του στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «ΤΖΑΝΕΙΟ» Πειραιά, συμμετείχε εθελοντικά, ώς υπεύθυνος ιατρός, στη διενέργεια του αντιφυματικού εμβολιασμού, στους μαθητές της Ά Δημοτικού, όλων των σχολείων του Πειραιά. Την ίδια περίοδο έλαβε μέρος και στη στελέχωση των εξωτερικών ιατρείων του Δημόσιου Πολυιατρείου Δραπετσώνας.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Διατηρεί Παιδιατρικό Ιατρείο στη Πλατεία Σερφιώτου, Καλλίπολης, Πειραιά και παράλληλα συνεργάζεται με όλα τα Ιδιώτικα Παιδιατρικά Θεραπευτήρια της Αττικής (Metropolitan, Ιατρικό Αθηνών, Ευρωκλινική Παίδων).