Ο Κωνσταντίνος Χ. Μπανταβάνης γεννήθηκε στην Aθήνα το έτος 1964 και η καταγωγή του είναι από το Γαρδίκι Τρικάλων θεσσαλίας.

Aπό γεννήσεως κατοικεί και εργάζεται στον Πειραιά, τελείωσε το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά και το 5ο Λύκειο Πειραιά και είναι οπαδός της θρυλικής ερυθρόλευκης ομάδας που δοξάζει τον Πειραιά στην Ελλάδα και διεθνώς.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πυροβολικό του στρατού ξηράς.

Σπούδασε νομική στα πανεπιστήμια της Νομικής Σχολής των Πανεπιστημίων «Universita degli studi di Macerata» Ιταλίας και « Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» του οποίου είναι απόφοιτος και ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά.

Από το 1987 έως το 1990 εργάσθηκε στο ραδιόφωνο με δικές του εκπομπές και ήταν ανάμεσα στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του πρώτου σταθμού της ελεύθερης ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.6» όταν ξεκίνησε την λειτουργία του στις 13 Μαΐου 1987 επί Δημαρχίας Ανδρέα Ανδριανόπουλου  (18 μέρες πριν το ξεκίνημα του «Αθήνα 9.84»).

Το 1991 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Ασκούμενος Δικηγόρος ενώ το 1992 έγινε Δικηγόρος ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και από τότε διατηρεί δικό του Δικηγορικό Γραφείο στον Πειραιά.  Το 2002  προάγεται σε Δικηγόρο στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ασκεί μαχόμενη δικηγορία σε ένα ευρύ φάσμα του Δικαίου και δραστηριοποιείται  στους τομείς του ποινικού και αστικού δικαίου. Αναλαμβάνει την εκπροσώπηση ιδιωτών και νομικών προσώπων ενώπιον των Δικαστηρίων αλλά και παρέχει υπηρεσίες  συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Από το έτος 2013 είναι μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε επιστημονικούς φορείς και ενώσεις.

Είναι μέλος των Eιδικών Κομματικών Οργανώσεων Δικηγόρων Πειραιώς και από το έτος 2017 ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση.

Είναι έγγαμος με την καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας Τζένη Ιωαννίδου και έχει δύο παιδιά ηλικίας 16 και 11 ετών σήμερα ενώ ο αδερφός του Γιώργος διετέλεσε τομεάρχης Α’ Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας.

Το έτος 2019 ανακηρύχθηκε από τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» και υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Βλαχάκο,  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά.