Ονομάζομαι Μπαλακατσούνης Κωνσταντίνος και γεννήθηκα στην Καστέλλα του Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 1969. Πρόλαβα τις γειτονιές, τις αυλές και τους κήπους μιας ανθρώπινης πόλης με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμά της το χαμόγελο και την ευγένεια των πολιτών της.

  • Σε ηλικία 18 ετών έφυγα στη Αμερική όπου σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και δημόσιες σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (City University of New York). Αποφοίτησα με τον τίτλο σπουδών Bachelor of Arts και στη συνέχεια, το 1994 με τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Arts in English (Αγγλική φιλολογία). Τα τελευταία 20 χρόνια εργάστηκα στη εκπαίδευση και επιμόρφωση ενηλίκων ως καθηγητής αγγλικών στις Σχολές: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Ακαδημία της Αστυνομίας και Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου.
  • Το Μάρτιο του 2016 εξελέγη μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Νέου Φαλήρου όπου διετέλεσα γραμματέας. Το Μάρτιο του 2018 εξελέγη εκ νέου μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Νέου Φαλήρου.
  • Πρόσφατα είχα την τιμή να γνωρίσω και προσωπικά τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά κ. Νίκο Βλαχάκο. Η αμεσότητα, η απλότητα αλλά και ο εγκάρδιος τρόπος με τον οποίο μας υποδέχτηκε στο γραφείο του για να μοιραστούμε μαζί του τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας για την Γ΄ κοινότητα του Νέου Φαλήρου, για  έναν Πειραιά Πόλη Πρότυπο όπως τον οραματίζεται μας ενέπνευσε όλους.
  • Τον ευχαριστώ θερμά για την τιμή και συστρατεύομαι με χαρά στην κοινή προσπάθεια ως υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος Γ’ κοινότητας Νέου Φαλήρου.

Με εκτίμηση

Κωνσταντινος Μπαλακατσουνης