Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε την αγάπη μου για τον Πειραιά. Είναι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και εργάζομαι. Με καταγωγή από την Κοίτα της Λακωνικής Μάνης και τα Χανιά της Κρήτης, είμαι γιος του Γεωργίου Μοραντζή, Αντιναυάρχου (Ο) Π.Ν. ε.α., και της Μαρίας Μαράκη. Παππούς μου, ήταν ο γνωστός Πειραιώτης και Βιοτέχνης, στην περιοχή Βρυώνη, Αντώνης Μαράκης.

 

Οι σπουδές μου, αλλά και η επαγγελματική μου πορεία επικεντρώνονται στο χώρο των Οικονομικών Επιστημών. Όντας απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, είμαι πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MBA-TQM) Διοίκησης Επιχειρήσεων & Ολικής Ποιότητας, καθώς και τελειόφοιτος της Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Σήμερα, ζω και εργάζομαι στην πόλη μας ως Λογιστής σε Οικονομική Διεύθυνση.

 

Παραλλήλως, όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιούμαι ενεργά ως μέλος της κοινωνίας μας, με συνέπεια, προσήλωση στο καθήκον και άσβεστη την ανάγκη ανιδιοτελούς προσφοράς. Συγκεκριμένα, από το 2010 έως και σήμερα, είμαι Σύμβουλος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Πειραιά, ενώ έχω διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού της Α’ Κοινότητας, καθώς και μέλος του Δ. Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.). Ακόμη, από το 2002 ασχολούμαι ενεργά με τους Ναυτοπροσκόπους του Πειραιά και, στο πλαίσιο αυτής της ενασχόλησης, μου έχει απονεμηθεί η ύψιστη τιμητική διάκριση «Πρόσκοπος Έθνους». Είμαι, περαιτέρω, ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, στου οποίου το Δ. Σ. εκλέγομαι από το 2010. Τέλος, έχω διατελέσει μέλος του Δ. Σ. της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, είμαι Τακτικό Μέλος στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, καθώς και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές (Μάιος 2019), θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πειραιάς – Πόλη – Πρότυπο» του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Βλαχάκου, ώστε να έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω την προσφορά μου, προς τον τόπο μας, από μια θέση μεγαλύτερης ευθύνης. Ο αγώνας όλων μας, για τον Πειραιά που μας αξίζει, δεν πρέπει να σταματά ποτέ.