Η Dr. Κωστάκου Παναγιώτα (Πέγκυ) είναι Ιατρός-Καρδιολόγος. Κόρη του Μιχαήλ και της Κυριακής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, φοιτώντας στο Γυμνάσιο-Λύκειο «Άγιος Παύλος». Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου έχει λάβει με Άριστα και τον τίτλο της Διδάκτορα εκπονώντας τη διατριβή της στην Ά Καρδιολογική Κλινική του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, της οποίας αποτέλεσε Ερευνητικό Συνεργάτη για 6 χρόνια. Πιστοποιητικά Μετεκπαίδευσης: ΄Excellence in Lipidology΄ και  ΄Certi­ficate in Cardiovascular Prevention΄ από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης (από την οποία έχει λάβει και υποτροφία) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης. Έχει εξειδικευθεί στην Καρδιακή Ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (Postgraduate Course in Heart Failure-PCHF).

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ήταν μέλος και στη συνέχεια υπεύθυνη Συμβουλίου Σχολής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και  έχει διατελέσει μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Σήμερα είναι παντρεμένη με το Δημήτριο Δαμάσκο, Επεμβατικό Καρδιολόγο και είναι μητέρα δύο μικρών κοριτσιών. Εργάζεται ως Επιμελήτρια στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», στο Τμήμα Υπερηχοκαρδιογραφίας. Παράλληλα η ιατρός έχει αναπτύξει και λειτουργεί το Ιατρείο της Προληπτικής Καρδιολογίας με κύριο στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δυσλιπιδαιμιών και της αρτηριακής υπέρτασης. Επίσης, έχει οργανώσει και λειτουργεί το Ιατρείο Καρδιο-ογκολογίας στοχεύοντας στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της καρδιοτοξικότητας που αναπτύσσεται στα πλαίσια της θεραπείας του καρκίνου από τη χρήση διαφόρων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και της ακτινοβολίας.

Η κα Κωστάκου είναι η ιατρός του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία. Αποτελεί μέλος της Ομάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας της  Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (HFA), της Ομάδας Προληπτικής Καρδιολογίας της  Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (EAPC), της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, του Ελληνικού Κολλεγίου Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας του Μεταβολισμού & των Διαταραχών Διατροφής. Μετέχει ως διδάσκουσα στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Έχει συνολικά δημοσιεύσει περισσότερα από 60 επιστημονικά άρθρα για τα όποια έχει λάβει και επιστημονική διάκριση. Έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει με ομιλίες και εργασίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές διεθνείς κλινικές μελέτες.