ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Απλά καθαρίζουμε την πόλη. Αξιοποιούμε τα απόβλητα με καινοτόμους σύγχρονους τρόπους έτσι ώστε να έχουμε δημοτικά έσοδα. Επενδύουμε στη διαχείριση των αποβλήτων και προωθούμε με συνέπεια τα προγράμματα ανακύκλωσης ξεκινώντας από τα σχολεία.

Η Αστυνόμευση θα ενισχυθεί και σε συνεργασία με το δήμο θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Προχωρούμε άμεσα στην αντικατάσταση του σημερινού φωτισμού και  υλοποιούμε την μελέτη που αυξάνει τον φωτισμό της πόλης, δημιουργώντας κατά 54% οικονομία, προσφέροντας άπλετο φωτισμό. Περισσότερο φως, μειωμένη παραβατικότητα.

Εισάγουμε το θεσμό του παρατηρητή της γειτονιάς. Ταχύτερη και συντονισμένη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Πάταξη του παραεμπορίου και απαλλαγή της πόλης από αυτή την εικόνα ντροπής από τα κυκλώματα που δρουν ασύστολα κι ανεξέλεγκτα. Έτσι θα τονωθεί η υγιής αγορά προς όφελος του εμπορικού κόσμου και του υγιούς επιχειρείν.

Εφαρμόζουμε άμεσα την υπάρχουσα μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση παρέχοντας 5.000 θέσεις για τους επισκέπτες και 25.000 θέσεις δωρεάν στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους. Θα αξιοποιήσουμε κάθε ελεύθερο χώρο για να δημιουργηθούν περιφερειακά δημοτικά πάρκινγκ σε συνεργασία και με ιδιώτες παρέχοντας τα κατάλληλα κίνητρα.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί και να διεκδικηθεί με κάθε τρόπο ένα έργο πνοής για τον Πειραιά. Είναι ο υπόγειος περιφερειακός αυτοκινητόδρομος που θα ξεκινά από το Νέο Φάληρο και θα καταλήγει στο λιμάνι πέρα από τον Αγ. Διονύση. Το έργο έχει πάρει έγκριση μελέτης σκοπιμότητας.

Στις προτεραιότητές μας η δημιουργία νομίμων θέσεων επαγγελματιών οδηγών ΤΑΧΙ σε συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης όπως Μετρό, Ηλεκτρικός Σταθμός, Λιμάνι.

 

 

 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

–              Επιθυμία και πρόθεσή μας η δημιουργία χώρου πρασίνου, καλύπτοντας από 0,45 σε 1 τετραγωνικό μέτρο ανά κάτοικο. Αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων ώστε με ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό τρόπο να επιλύσουμε το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων. Παράλληλα, θα μεριμνήσουμε για την επιλογή των κατάλληλων χώρων περιπάτου των κατοικίδιών μας.

–              Επαναλειτουργία των δημοτικών ιατρείων.

Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Μείωση των δημοτικών τελών στις πολύτεκνες οικογένειες. Θα μεριμνήσουμε ώστε οι κοινωνικές δομές του Δήμου να εξυπηρετούν καθημερινά τις ανάγκες των πολιτών μας,  της τρίτης ηλικίας και των ΑΜΕΑ, εφαρμόζοντας σύγχρονα προγράμματα κοινωνικής ένταξης σε συνεργασία με τους υπάρχοντες Συλλόγους τους.

–              Ο τουρισμός έχει καταστεί βασικός μοχλός ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση φέρνει έσοδα και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Ο Δήμος μας παρόλο που υποδέχεται την κρουαζιέρα δεν έχει καταφέρει να προσκομίσει ανάλογα οφέλη. Οφείλουμε να ομορφύνουμε την πόλη μας και να αναδείξουμε μέσα από τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους την ιστορία της. Να δημιουργήσουμε ελκυστικά τουριστικά πακέτα επιτυγχάνοντας έτσι, ο Πειραιάς να καταστεί λιμάνι προορισμού, ενώ παράλληλα σε αγαστή συνεργασία των Υγειονομικών Δομών και των φορέων της πόλης θα αναπτύξουμε τον τουρισμό της Υγείας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ

–              Η Πόλη μας χαίρεται που έχει ένα μοναδικό μνημείο, ένα πραγματικό στολίδι. Δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Θέατρο. Χρειάζεται με νομοθετική ρύθμιση και κατ΄ εξαίρεση να αποκτήσει την αυτονομία και αυτάρκεια του.

–              Συντήρηση των υπαρχόντων αθλητικών χώρων και δημιουργία νέων, όπως Αθλητικό Πολυδύναμο Κέντρο στο ΣΕΦ.

–              Ο Πειραιάς μας έχει μια μακρόχρονη και σπουδαία ναυτική παράδοση. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να μην έχει ένα σύγχρονο και κατάλληλα εξοπλισμένο Ναυτικό Γυμνάσιο – Λύκειο στον ήδη υπάρχοντα χαρακτηρισμένο χώρο του Γαβριήλ.

 

–              Εφαρμόζουμε τη μελέτη που προβλέπει τις φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε 50 σχολικά κτήρια, με την οποία εξοικονομούμε 4 εκατ. Ευρώ ετησίως για την αναβάθμιση των σχολείων.

Σοβαρή παρέμβαση  στο κτηριακό πρόβλημα του ιστορικού σχολείου της Ιωνιδείου με πλήρη ανακαίνιση, ώστε να καταστεί ασφαλές και σύγχρονο, όπως απαιτούν οι εκπαιδευτικές του ανάγκες. Για το επίσης ιστορικό Ζάννειο σχολείο, πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και να ανεγερθεί ένα καινούργιο σχολείο στα πρότυπα της Ραλλείου.

Θέλουμε και είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με πάθος και να μεταμορφώσουμε τον

ΠΕΙΡΑΙΑ μας σε ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ

ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ