Γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι όλη μου τη ζωή στον Πειραιά. Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζομαι εδώ και 25 χρόνια στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά ως γενικός χειρουργός με βαθμό Διευθυντή, ενώ έχω διατελέσει διοικητής στο Ειδικό Αντικαρκινικό νοσοκομείο  “Μεταξά”.

Υπήρξα επίσης επί σειρά ετών γιατρός στις ακαδημίες κολύμβησης και πόλο του Ολυμπιακού.

Έχω διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιώς και Νήσων, Δημοτικός Σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Στις εκλογές του 2012 ήμουν υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά και Νήσων.

Είμαι παντρεμένος με τη Μιμή Στρίγκου και μαζί έχουμε αποκτήσει δύο κόρες, την Έλενα και την Έλλη.

Με αίσθημα ευθύνης προς την οικογένειά μου και τους συμπολίτες μου διεκδικώ το αξίωμα του Δημάρχου για την πόλη της καρδιάς μας.

 

Δυo λόγια από τον Υποψήφιο Δήμαρχο:

 

Φίλοι μου,

Ο Πειραιάς είναι η Πόλη μας. Είναι το αρχοντικό μας. Θέλουμε να γίνει μια πόλη ανθρώπινη, φιλική και ασφαλής για τον πολίτη.

Δικαιούμαστε & οραματιζόμαστε τον Πειραιά ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ

Εμείς οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες διακρινόμαστε πάντα για το θάρρος, το φιλότιμό μας και την αξιοπρέπειά μας. Είμαστε άνθρωποι της μπέσας, θέλουμε ο λόγος μας να μετράει, να μην είναι κούφιος και γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας σχέσεις εμπιστοσύνης.

Η σημερινή εικόνα της μιζέριας και της παρακμής δεν μας αξίζουν. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο και με πνεύμα πίστης οι σχέσεις μας να πάρουν μορφή, να αντιστρέψουν το κλίμα και να αποδώσουν καρπούς.

Ήρθε η ώρα «ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ»

Γνωρίζω ότι τα προβλήματα παραμένουν πολλά και οι δυσχέρειες φαίνονται ανυπέρβλητες, όμως να ξέρετε ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να υπάρχει αγάπη, θέληση και ομόνοια.

Γνωριζόμαστε. Είκοσι πέντε χρόνια ασκώ το λειτούργημα του γιατρού και μάλιστα στο δημόσιο χαρακτήρα του με πάθος και εντιμότητα. Είμαι ο γιατρός σας και η αγωνία μου για το αύριο αυτής της πόλης με οδήγησε να ηγηθώ μιας νέας δυναμικής κίνησης Πειραιωτών και Πειραιωτισσών και να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου στις προσεχείς εκλογές.

Σεμνά και ταπεινά θα φροντίσουμε τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας γιατί θέλουμε να ζούμε σε πόλη πεντακάθαρη με ασφάλεια και φωτεινότητα.

Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλες τις πηγές χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και ΣΔΙΤ και θα αξιολογήσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας με το δικαιότερο τρόπο εισάγοντας κίνητρα παραγωγικότητας. Στόχος να συνάψουμε μια νέα συμμαχία , ένα συμβόλαιο τιμής μεταξύ Δημοτικής αρχής – δημοτών – εργαζομένων.

Ζητώ να με εμπιστευτείτε και να με στηρίξετε για να αλλάξουμε μαζί τη ροή της σημερινής κατάστασης, να βάλουμε τέλος στην απαξίωση και πλώρη για να νοικοκυρέψουμε τον Πειραιά μας και να τον κάνουμε μια Πόλη Πρότυπο αντάξιο της ιστορίας του και των παραδόσεών μας.

Με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας στήριξη, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Με εκτίμηση,
Νίκος Βλαχάκος
Ιατρός – Χειρουργός